31 oktober 2012

Assistent






Efter att ha pratat med en riktig köksexpert så blir det en Ankarsrum assistent istället för en KitchenAid. Lite dyrare men det lönar sig i längden.


Val av kök


















Nu har jag bestämt mig för vilket kök vi ska ha på landet. En kopia av köket i stan helt enkelt. Jag tror det blir finfint med dom blanka luckorna, svart stenbänkskiva och porslinsho till vårt för övrigt lantliga kök. Diskmaskin ska vi ha också. Ni kan ju tänka er vilken lyx det är efter att ha fått koka vatten på vedspisen varje dag när jag skulle diska i ett halvårstid ; ) 

Kaklet blir detsamma också. Men på landet ska det kaklas ända upp till tak och vi ska inte ha några överskåp utan bara snygga lampor ifrån Byggfabriken på väggen.


Höstlovsmys





My view när jag sitter och filosoferar mellan kvistlackningarna. 
Tänk er hur fint detta kommer bli när det blir ljust och fräscht ; ) På tal om ljust och fräscht så har jag blivit bjuden på sista föreställningen på Globen den 15 december. Har hört att den ska vara riktigt bra ; )


Idag har jag haft höstlovsmys på stan med finaste Leo. Vi har shoppat, ätit Pizza Hut och kollat bio. 

Annars så laddar vi för 3-årskalas. Maten är beställd och inbjudan har skickats ut. 

På lördag kommer äntligen bästa snickarn och sätter väggarna i badrummet och förhoppningsvis hinner vi med hallen också. När det är klart ska vi skruva taket i hall, sal och kök, regla upp väggarna och riva upp golv. Antar att det är en hel del att skotta ut men det ska vi nog beställa upp en bil för att suga ur skiten istället. Kan vara skönt efter att jag skottade ut 20 kubik spån och annat bråte i somras ; ) 

Stockholm har bjudit på en fantastisk höstdag.


15 oktober 2012

Skåp till hallen





Spanade in det här fina skåpet hos House Doctor idag. Tänkte att vi skulle ha det i hallen. Kommer bli finfint tillsammans med Swedeses "Tree"

Riche levererar





As usual.

9 oktober 2012

Regnbågens alla färger



















Ååå vad jag gillar dessa brickor från Svenskt Tenn. Som alltid när jag gillar något så kan jag tänka mig en i varje färg.


Dagens projekt









Börjat grunda takpanel (killen på brädgården verkade tycka jag var en toka som inte köpt färdigmålad panel å det måhända men nu får jag det precis som jag vill) och isolerat badrummet. Och eldat har jag gjort. I vår alldeles underbara vedspis i köket. Tror jag måste inhandla en härlig korgstol att placera bredvid spisen där jag kan avnjuta ett glas rött och en god bok. Men det lär nog dröja... Tänk när kaminen är installerad i salen också. Så härligt det kommer värma i hela huset. Tur att veden är gratis ; )


"U"






I lördags slog jag till på Nespressos lilla nyhet "U". Perfekt att ha när jag själv inte dricker kaffe men gärna bjuder mina gäster på en god en. Matchar ju dessutom perfekt till den vita KitchenAid som står på tur för att inhandlas ; ) 


8 oktober 2012

Bokat






På fredag blir det snyggstass, Riche, musslor, vin, gino och finaste Isabell. Det kan jag behöva. 


En ljusstake jag gillar






Vackraste ljusstaken spanade jag in på Svenskt Tenn häromdagen.


Husprojekt nummer två












Varför renovera ett hus åt gången när man kan renovera två... Detta är alltså mitt husprojekt nummer två som jag och Nikolais pappa började strippa in på bara timmret förra sommarn. En ny fin eldstad har murats upp då den gamla var i riktigt dåligt skick. Nytt golv lades in och just nu sätter vi den sista panelen och läckten på plats på fasaden. Det är vad jag har pysslat med i helgen ; ) 

Detta ska så småningom bli min lilla gårdbutik. Men mycket återstår så som issolera, måla och skruva upp panel på innerväggarna. Issolera innertak och skruva upp takpanel och sist men inte minst bygga en fin entre med tak över. 

Tur att jag inte har bråttom för i Söderby återstår ännu mera jobb på huset. Har jag tur så kommer bästa vännen och hjälper mig att regla upp i salen och i köket. Verkar som om jag fått tag i en bra målare också som ska få hjälpa oss att tapetsera i salen. 

Det är tur att man gillar att jobba för när dessa projekten är klara så finns det en hel del andra hus på gården som behöver ses över ; )


2 oktober 2012

Att bara göra sånt jag tycker är kul












Det är så jag jobbar idag. Jag gör bara saker jag tycker är roligt. Efter tretton år inom handels sa jag upp mig från min butikschefstjänst för över ett år sedan och det är det bästa jag gjort. Nu gör jag det som faller mig in. Renoverar två hus bland annat och tillbringar mycket tid med Nikolai. Jag har en fantastisk lägenhet i stan som jag måste nyttja mer, världens finaste hus på landet och sist men inte minst världens finaste kille. 
Ni ser hur nöjd jag ser ut på bilden. Det är så man ska må när man är 36 år. Nöjd med livet helt enkelt. 


Systrarna Voltaire




Klassiska Ballografpennan och vansinnigt roliga små anteckningsböcker


Härliga turkosa korgar


Förvaringsaskar


Ströare till grillkryddan. Slog jag till på idag


Moulesgrytan får mig att längta till Riche


Ostbrickan var jag tvungen att köpa en av varje av


Dammvipor som får vem som helst att vilja städa


Brickbord med finaste trycken


Tokyo Milks underbara tvålar


Läppglans blev det också två av idag. Varför köpa ett när det finns tio att välja på


Härliga Luciaprodukter


Har ni av en händelse råkat missa att besöka Systrarna Voltaires butik på PUB i Stockholm så vill jag uppmana er att bums gå dit om ni har vägarna förbi. Kvinnan bakom butiken har med en fenomenal känsla handplockat ett sortiment som faller vem som helst i smaken. Det finns något för alla kan man säga. Själv spenderade jag tusen pix där idag och då har jag inte ens shoppat hälften av det jag vill ha. Allt från vackra korgar, fantastiska doftljus, små finfina gåbortpresenter och köksartiklar hittar du där. 

Och dessutom har dom enormt trevlig personal ; )